Tasty by Nature Tasty by Nature

Розово Лате – Нар, Цвекло и Мляко от Кокос

Нарът е любимия ми есенно/зимен плод. Супер наситен с витамини. Когато го пия като прясно изцеден сок моментално чувствам интензивно физическо освежаване.

За негова родина са посочени земите на Иран, Ирак, Кавказ и Северна Индия. За всички тези народи плода се свързва с женското начало, символ на плодородието, целомъдрието и душевната чистота. В средиземноморските страни е наричан още „свещено дърво“, цветовете му – символ на любовта, а плода – на плодородието и благородното зачатие. Нарът символизира вечния живот в Древен Египет, Китай и дори в християнските поверия.

Невероятни му целебни свойства са признати в Тибет, Китай, Индия и арабските страни. Китайците го наричали „концентриран живот“.

Източник и вдъхновение от Вишна

В традиционната китайска медицина цветове отговарят на основните органи на тялото, които се смята, че те подкрепят. Лилаво, тъмно синьо, тъмно червено и черно са цветовете за черния дроб и очите. Тази рецепта освен вкусна, е и благоприятна за функциите на черния дроб и зрението.

Лесен начин да извадите семките от нарът:

След като го нарежете на две половини, с помощта на лъжица удрайте силно по външните страни над дълбока купа. Семките ще паднат в нея. Понякога е необходимо повече търпение.

Голяма мацаница пада, но си струва.

Розово Лате – Нар, Цвекло и Мляко от Кокос

2 чаши 20 мин.

Необходими продукти
  • семки от 1 бр. нар
  • 1 бр. малко червено цвекло
  • 200 мл. растително мляко
Стъпки
  1. Изцедете със сокоизтисквачка цвеклото и семките на нара.
  2. В блендър смесете полученият сок с млякото.

Най – добре изпийте незабавно и се насладете!

Или запазете една част за следващият ден в добре затворена бутилка.

Предпочитам кокосово мляко, но и други видове също стават.

Tasty by Nature Tasty by Nature