Tasty by Nature Tasty by Nature

Лимонада С Лавандула По Френски

френкс лимонада с лавандула

Лятото бях в Прага. Приказно красиво място за разходки. В центъра, до известната атракция – Карловия мост, има открит постоянен летен пазар. Всякакви напитки, храни и лакомства, в съчетание с музика на живо. На националния ден на Франция, 14 юли, щурмът на Бастилията, съвпадна и с победата им на Световното, темата на пазара бе френска. Всякакви вина от различни краища на Франция, класически десерти, типични блюда. Прекрасна певица изпълняваше музиката на Едит Пиаф. Времето беше горещо. Пълна френска идилия.

Това, което ми направи най–силно впечатление (освен виното) беше лимонада с лавандула. Като напитка досега съм консумирала лавандула само под формата на чай. Тази изящна билка е пълна с ползи за здравето – подпомага здравето на кожата, облекчава лошото храносмилане, помага при проблеми със съня и успокоява разклатени нерви. Като допълнение към лимонада, лавандулата е страхотна за разхлаждане. Най – качествената лавандула е Българската.

 

френкс лимонада с лавандула без захар стевия

Реших да пресъздам лимонада от лавандула, с листа от стевия вместо захар. Много рядко ползвам стевия, и то само сушени листа, защото има конфликтна информация за свойствата и. Вкусът и също не ми е най – любим. Заедно с лимона и лавандулата върви добре.

Лимонада С Лавандула По Френски

Необходими продукти
  • 1 л вода
  • 1 с.л. сушена лавандула
  • 1 ч.л. сушени листа стевия
  • сок от 1 бр лимон
Стъпки
  1. Кипнете водата и добавете лавандулата и стевията. Оставете да престои в продължение 1 час или докато изстине.
  2. Изцедете водата от сушените билки. Добавете лимоновият сок и разбъркайте.
  3. Охладете в хладилник и изсипете лед по желание. Насладете се!

Тази напитка бързо ще ви освежи и зареди с лек аромат.

Друга рецепта за свежа напитка с лятно настроение вижте тук.

френкс лимонада с лавандула без захар стевия

Tasty by Nature Tasty by Nature